Belangrijk bericht : Stevige verhoging van de invoerrechten in Gambia en meer

Het probleem dat wij afgelopen weekend onverwacht ondervonden was dat de invoerrechten stevig zijn verhoogd en er met spoed extra geld naar Gambia is overgemaakt om de container vrij te krijgen, zodat de container uit de haven kon worden gehaald. Dit besluit is genomen door de Gambiaanse overheid met directe ingang waardoor ook containers die al onderweg waren, nu ineens veel duurder zijn geworden, zoals ook de container van afgelopen weekend. Dit zal zeker een prijsverhoging tot gevolg hebben. Wij zullen dan ook helaas genoodzaakt zijn een extra factuur te sturen naar iedereen die hier mee te maken krijgt, dit geldt ook voor de container die momenteel onderweg is.

Dit probleem is bekend bij de de alle vervoerders, die zullen de prijzen hierdoor ook gaan verhogen of hebben dit al gedaan. Wij verwachten, dat er begrip is voor deze uitzonderlijke situatie en hopen dan ook zeer op uw medewerking om deze ongeplande kosten gedekt te krijgen.

Onze nieuwe prijzen zijn per direct 170 euro per m3 of 8,50 euro per standaard bananendoos. De prijzen voor de vrijwilligers , goede doelen en ophaal adressen zullen ook met 20 eur0 per m3 moeten worden verhoogd, voor 1 standaard bananendoos wordt de verhoging dan 1 euro.

De regels m.b.t. het versturen van koelkasten met gevaarlijk koelmiddelen zijn verboden, zoals met de aanduiding R-22, R-12, R404A, R 507A en R 502 op de compressor of motor, hier wordt nu meer op gecontroleerd. Mochten deze al naar onze hal zijn gebracht of nog moeten worden opgehaald, dan zullen we deze zeker checken, of wij deze koelkast of vriezer wel naar Gambia mogen vervoeren, of dat u deze weer op gaat halen.

Elektronica zoals tv’s etc. zullen meer moeten worden gespecificeerd in de vrachtbrief zoals merk, type en serie nummers etc.

Wij zijn ook nog steeds op zoek naar mensen die ons willen helpen om de hal te open te houden voor het ontvangen van goederen, het gaat dan om enkele dagen per maand op een donderdag en / of vrijdag van 10 tot 14 uur en/of zaterdag van 9:30 tot ca 14:00 .

Voor het laden van de containers zoeken we ook nog vrijwilliger voor ca 1 of 2 dagen per 4 a 5 weken

Vr gr Team BhG

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *