Belangrijk nieuws !!!!

Wij stoppen.

Na twintig jaar containervervoer naar Gambia komt er, na goed overleg met Annie Ahlers, de weduwe van onze oprichter Bennie, helaas een einde aan stichting Bennie helpt Gambia.

Het is dan ook zeer belangrijk dat er in de vrachtbrief exact staat wat gebracht wordt of opgehaald moet worden en er kan dan ook niks even meer bijgezet worden.

Waarom houden we op?Met een steeds kleiner wordende groep vrijwilligers moet alles georganiseerd worden, aanwas is er helaas niet. Ook het overlijden van Tom Hartings, onze voorzitter, en Ramon Huisman, onze vaste vrijwilliger die er iedere middag was, speelt hierin een rol. Ontvangen van goederen, administratie, telefoon en mailverkeer, de ritten plannen en rijden, we zijn er dagelijks mee bezig. Het wordt te veel met te weinig hulp.

In maart willen we de laatste container laden, we hebben hiervoor nog geen datum.

Dit is afhankelijk van de aanmeldingen en de spullen die al in Coevorden zijn gebracht, zodra er voldoende in de pijplijn zit voor een volle container wordt de vrachtbrief van de site gehaald en kan er ook niks meer gebracht of opgehaald worden wat niet is aangemeld. Wacht dus niet te lang want vol is vol.

Wij willen u bedanken voor al die jaren van vertrouwen in onze diensten,Speciaal onze vrijwilligers en de beheerders van de inleverpunten willen we bedanken. Ook dank aan onze agent in Rotterdam, Marcel Punt van Easy-shipping, Marcel heeft ons vaak geholpen met het vrij krijgen van de containers en problemen in de haven van Gambia.

Speciale dank verdient ook onze man in Gambia.Jereba Sanneh heeft al die jaren de container uit de haven gehaald en gezorgd voor de distributie.Dit deed hij de laatste tijd samen met zijn zoon Yankuba. Zonder Jereba en Yankuba hadden we het niet zo lang volgehouden, onze dank is groot.

We zullen het missen, de gesprekken aan de koffiebar, het bezig zijn voor Gambia, de gezellige klanten. Veel stichtingen hebben elkaar aan de koffiebar ontmoet en enkelen zijn in gesprek gegaan en samenplannen gemaakt voor Gambia. We blijven zeker nog lange tijd bereikbaar per mail tot alles is afgehandeld hier in Nederland en Gambia. Het is ook zeer belangrijk dat de goederen direct na het lossen van de laatste container opgehaald worden, dit zal vermoedelijk in mei zijn. Voor het vervoer van goederen naar Gambia zijn er nog enkele organisaties die u kunt vinden via Google of de vele sites die er zijn over Gambia. We hopen dat u een vervoerder vindt waarbij u een goed gevoel hebt, commercieel of een vervoerder met een eigen project.

De prijzen liggen niet ver uit elkaar. Het gaat u goed, we wensen u een goede gezondheid toe en veel succes met uw eventuele projecten in Gambia.

Namens het bestuur Mia Gering-Ahlers, Foppe Nieland, Wim Baarslag.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.