Fysieke Controle container

De container die we 3 en 4 februari jl. hebben geladen en maandag onderweg naar Rotterdam is er helaas uitgepikt om te worden gecontroleerd door de douane voor een zgn. FYCO check. De container is dinsdag morgen door Trans Logic weer afgeleverd bij onze hal in Coevorden , onze dank voor deze snelle actie. Dinsdag morgen hebben we de container gedeeltelijk leeg gehaald met enkele met spoed opgetrommelde vrijwilligers, aan het eind van de middag hebben de mensen van de Douane de container gecontroleerd en dan specifiek op alle spullen met een stekker , deze moeten nl 100% werken en voorzien zijn van een sticker dat deze gecontroleerd is op de juiste werking maar ook is er gekeken naar de koelmiddelen van de koelers en vriezers. Waren geen koelmiddel issues en de apparaten die we uitgeladen hadden hebben we gecontroleerd op de werking en alsnog voorzien van een snel gemaakt controle stickertje

Woensdagmorgen gaan we het herladen afmaken en Trans logic vragen de container weer naar Rotterdam te brengen met 1 week vertraging helaas .

Wij zijn door deze actie bewust geworden dat er blijkbaar een regels is die voorschrijft dat alle elektrische apparaten voorzien moeten zijn van een sticker oid dat deze getest op de juiste werking met oa een getest oke tekst, paraaf met naam en en tel nr. De reden hierachter is logisch, het blijkt nl dat er veel niet werkende slecht verpakte apparaten naar oa AFRIKA worden verstuurd en daar eigenlijk snel op de vuilnis belanden doordat deze stuk gaan door een slechte verpakking of eigenlijk al te slecht waren .

Wij hebben niet het idee dat dit bij ons gebeurd maar willen dat ook absoluut voorkomen en hopen erop dat elektronische apparaten correct worden ingeleverd voordat we deze spullen laden of ophalen.

Team Bennie Helpt Gambia

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.