Ophaalservice info en voorwaarden 2022

Deze service is in principe bedoeld voor het ophalen van hoeveelheden van meer dan 1 m3.  

Kleinere hoeveelheden kunnen we van een inleverpunt ophalen. Zodra daar de minimale hoeveelheid  van 1 m3 of meer is aangemeld zullen we deze z.s.m. opnemen in een gecombineerde route.

Ophaalplaatsen staan in keuzelijst in de digitale vrachtbrief. Indien U hier “ Coevorden” kiest dan gaan we ervan uit dat u de goederen zelf verstuurt of zelf komt brengen.

De  routes worden qua kosten zo effectief mogelijk gepland op basis van het aanbod waarbij wij uitgaan van een  minimale lading van  12 m3, max is ca 20 m3.

Onze voorkeur gaat uit naar bananendozen die op de standaard maat dichtgeplakt zijn, gebruik van plastic of krimpfolie is niet toegestaan in Gambia. Eventueel kunnen we op aanvraag  gratis dozen meenemen om de goederen te verpakken. Deze zijn iets kleiner dan bananendozen en iets minder stevig maar goed bruikbaar en door de maat ook iets goedkoper qua vervoerskosten.

Goederen die niet of  slecht verpakt zijn zullen wij niet meenemen.

De goederen of pakketten mogen niet zwaarder zijn dan 25 kg, mocht dit niet mogelijk zijn dan zal er hulp aanwezig moeten zijn om te helpen met  laden, indien dit niet mogelijk is zullen we deze goederen laten staan. Wij hebben voor het laden de beschikking over pallets, palletwagen en een steekkar

De goederen moeten duidelijk voorzien zijn van een label met naam en telefoonnummer van de verzender in Nederland en de ontvanger in Gambia, dit label is ook te vinden onder het menu van” transport“. De goederen worden door ons ter plekke of in Coevorden voorzien van een sticker waarop vermeld een code, adressen en contact gegevens.

Wij werken met de routeplanner van TomTom voor trucks tot een maximale duur  van ca 8 tot 10 uur per dag.  Een paar dagen voor de rit wordt u geïnformeerd over de ophaaltijden van uw  goederen. Deze planning geeft een tijdslot waarin we op het adres kunnen zijn mochten we dit niet halen dan proberen we u te bellen.

Zeer grote volumes van meer da 10 m3  kunnen we in onderling overleg apart ophalen.

Wij hanteren een standaard laadtijd van ca 15 minuten, mocht dit om wat voor reden niet haalbaar zijn, laat het ons dan z.s.m. weten.

Mochten er wegwerkzaamheden zijn in de buurt van het ophaaladres of andere redenen zijn  waardoor het adres niet toegankelijk is voor onze truck dan horen we dat graag. Tevens stellen we een  veilige en ruime laadplek  op prijs zodat we het andere verkeer zo weinig mogelijk hinderen tijdens het laden.

Om de operationele kosten van onze ophaaldienst betaalbaar te houden vragen  wij een kleine vergoeding van de verzenders die op de factuur wordt vermeld. Deze prijs is gebaseerd op brandstof kosten per doos of item

De extra kosten voor o.a. Milieu zones ontheffingen en eventuele tolkosten zullen we helaas ook moeten doorberekenen. Probeer dus ten alle tijde te voorkomen dat we spullen in  de milieu zones moeten ophalen met onze euro 3 truck. Een ontheffing voor onze truck kost tussen 30 en 50 euro. En sommige plaatsen is al helemaal geen optie meer zoals bv Amsterdam

Onze ophaalkosten berekening zal in maart worden geëvalueerd , ons streven is om dit zo laag mogelijk te houden op basis van de brandstofkosten. Helaas heeft de situatie in de wereld DE DIESEL dusdanif duur gemaakt dat we de prijzen wat hebben moet aanpassen.

Team Bennie Helpt Gambia.